Német cégalapítás english Német cégalapítás slovensko Német cégalapítás deutsch

Német cégalapítás:

Garancia, Szakértelem,

Diszkréció

Európai Részvénytársaság alapítása / SE alapítás

Az európai társasági jog területén bekövetkezett változás leginkább a legújabb társasági formán, az úgynevezett Societas Europea - röviden SE - társasági formán érzékelhető. Az Európai Részvénytársaság egy uniószerte egységes, szupranacionális társasági forma. Az Európai Tanács a 2157/2001-es számú rendeletében - amely 2004. október 8-án lépett hatályba - fogalmazta meg az új társasági formára irányadó szabályokat.

Az Európai Társaság törzstőkéje részvényekre van osztva; a jegyzett alaptőke minimális összege 120.000 €. A társaság székhelyének abban a tagországban kell lennie, amelyben a társaság irányító szervei is működnek. A társaság székhelye azonban áthelyezhető bármely tagállamba, a társaság felosztása nélkül. Mindezidáig ez nem volt lehetséges az Európai Únióban, azaz a társaság székhelyének határon túli áthelyezése eddig korátokba ütközött.

Az új társasági forma célja, hogy megkönnyítse a jövőben az Union belüli vállalatok egyesítését és a vállalatok közötti együttműködést. Német társaságok számára az európai részvénytársaságokban való részesülés bizonyos szempontból figyelmen kívül hagyható. A külföldi befektetők ugyanis a vállalatvezetési rendszer egyenjogúsági elve miatt társulás szempontjából nem tartják előnyösnek a német vállalatokat. Ez a paritás elv a külföldi befektetők többségénél értetlenséget idéz elő és komoly befektetési akadálynak minősül.

 

Ajánlatkérés

 


Tel: + 36 1 266 2002, + 36 1 266 2004
Mobile: + 36 20 444 8800
E-mail: info@elitgroup2000.hu

 

További részletes információ a német cégalapításokkal kapcsolatban itt: http://www.nemetcegalapitas.hu

 

Tartalom felhasználása
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel. A honlap részeinek más oldalra való részbeni vagy teljes átmásolásához NEM járulunk hozzá! További információ a Szerzői jogvédelem menüpontban található!

                                              

                                                       Elit Group 2000 Kft - International Business Service
                                                             Budapest - München - London - Wien - Zürich 

                                            Copyright 2000-2018 - Elit Group 2000 Kft | Minden jog fenntartva 

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe