Német cégalapítás english Német cégalapítás slovensko Német cégalapítás deutsch

Német cégalapítás:

Garancia, Szakértelem,

Diszkréció

 

 

Nemzetközi adótervezési lehetőségek, az offshore cégek felhasználási lehetőségei:


Az offshore cégek adótervezési, adóoptimalizálási felhasználásának megkezdésekor elsősorban azt kell megvizsgálni, hogy mik azok a tevékenységek, amelyekre egy ilyen cég használható, a folytatni kívánt tevékenységnek megfelelően kell céget, országot választani, optimalizálva ezzel a fizetendő adó mértékét. 

I. Kereskedelem és magánszemélyek:

1. Nemzetközi kereskedelmi tevékenységet folytató cégek:

Az alacsony adózású területre bejegyzett offshore cégek sokszor kerülnek felhasználásra nemzetközi kereskedelemi ügyletekben. Jelentős adómegtakarítási lehetőségek adódhatnak akkor, ha egy offshore cég vásárolja meg az eladó ország társaságának termékeit, és ezután értékesíti ezeket a másik ország vevő társaságának, mivel az ügyletből származó nyereség az offshore társaságnál fog megjelenni és összegyűlni, amely az offshore központban - a tényleges kereskedelmi forgalom volumenét tekintve - mentes az adózástól, vagy csak csekély adót kell fizetnie (ez elsődlegesen a cégformától függ). Ez a fajta ügylet általában nem lenne lehetséges más területeken keresztül anélkül, hogy ne kéne egy fiókirodát nyitni vagy kinevezni egy adózásért felelős személyt, ami bonyolíthatja a kereskedelmi tevékenység megkezdését.

2. Külföldi beruházások:

Jellemzően sok társaságok, és magánszemély alapít offshore cégeket befektetési állományaik tulajdonlására. A jelentős vagyonnal rendelkező magánszemélyek sok esetben offshore cégeket használnak a külföldi országokba alkalmazott befektetéseik kezelésére, személyes adataik megőrzése miatt (vagyonosodási vizsgálatok elkerülése), és az egyes jogutódlási illetékek megtakarítása céljából (örökösödési illeték).

3. Innovatív szolgáltatásokhoz kapcsolódó társaságok:

Sok tervezésben, légi forgalomban, bankműveletekben, IT területen, média és reklámterületeken tevékenykedő társaság és magánszemély jelentős adómegtakarításra tehet szert, ha offshore székhelyű személyi szolgáltató társaságot alapít, mivel a társaság szerződést köthet arra, hogy a nyújtott szolgáltatásokat azon az országon kívül végezze, amelyben a székhely, lakóhely van, és a keresett munkadíjakat adómentes offshore központban gyűjthessék össze.

4. Finanszírozási folyamatok:

a.) Offshore finanszírozó társaságokat lehet alapítani cégcsoporton belüli vagyonkezelésre. A cégcsoporthoz tartozó vállalatok kamatfizetései forrásadó fizetése alá eshet, de ezek az adók többször eltérnek a fizetett szokásos kulcsú társasági adóktól. A fizetett kamat offshore cég alkalmazása esetén levonható költséggé válna adózási szempontból és így a kamat befizetések összevonása az offshore cégnél adócsökkenést biztosíthatna. Egyes nagyvállalatoknál saját offshore társaságok vannak a leányvállalatokból származó osztalék cégcsoporton belül megfelelő megosztására és az adójóváírásokból származó maximális előnyök kihasználására.
b.) Az offshore társaságokat használják külföldi társaságok megszerzésére irányuló szerződésrendszerek részeként, valamint nagyberuházások és vállalati finanszírozásokkal kapcsolatos projektek nemzetközi átszervezéséhez. 
c.) Az offshore társaságok alkalmazása kiemelt jelentőségű a lízingnél, ha a lízingbe vevő olyan szabad pénzzel rendelkezik, mivel ez a tőke magas társasági adó mellett jelentős adófizetési kötelezettséget eredményeznek

 

5. Adózási célú kivándorlások

Mivel a legtöbb magasan adóztató országban az adózás elkerülésének megakadályozását szolgáló törvények célja, hogy megakadályozzák adózási célú kivándorlást, ezért az összes releváns adót, és járulékot érintő vizsgálatot igényel, ha valaki egy magasabb adóterheket alkalmazó országból egy alacsonyabb adóterheket alkalmazó országba költözik.


II. Tulajdonosi szerkezet:

1. Holdingok:

Az offshore társaságokat gyakran használják befektetések irányítására leányvállalatok illetőleg társ vállalatok esetén. Ilyen esetekben a korábbi befektetések értékesítéséből eredő nyereséget adóteher nélkül lehet megszerezni. Csökkentett forrásadó szintet lehet elérni az olyan adómentes vagy alacsony adókulcsot megállapító helyszínen bejegyzett cég alkalmazásával, amelynek a kettős adózás elkerülésére irányuló megállapodása van az illető országgal.

2. Közvetítő holdingok:

Sok társaság olyan országokba kíván beruházni ahol nincs a kettős adózás elkerüléséről szóló megállapodás a befektető országa és azon ország között, ahová a befektetés irányul, ezért egy közvetítő offshore céget alapít egy olyan helyen, ahol megvan a megfelelő egyezmény.

3. Földterületek és ingatlanok tulajdonjoga:

Az offshore társaságra ruházott ingatlan és föld tulajdonjog sok adóelőnnyel jár, többek között a tőkenyereségre kiszabott adó, az örökösödési illeték, és a vagyon átruházási illeték elkerülésével.

4. Tőzsdei felhasználások:

Sok ország belpolitikai bizonytalanságai láttán a kockázatkerülő nagyvállalatok kockázatuk folyamatos csökkentéséhez offshore cégeket használtak, vagyis offshore területre helyezte működését és a hozzá kapcsolódó vagyoni jogokat. Az offshore társaságok rendszeresen felhasználásra kerülnek tőkegyűjtésre kölcsön vagy kötvény kibocsátása útján (kamatra kivetett forrásadó csökkentés).

5. Szellemi alkotások:

Offshore cégekre szinte bármilyen szellemi vagyon átruházható. A jogok megszerzését követően a cég ezek átruházására szerződést köthet bármilyen honosságú az ilyen jogok kiaknázása iránt érdeklődést tanúsító cégekkel. Az ily módon keletkező jövedelem offshore társaságban történő felhalmozódása esetén a szerzői jogdíjakra kivetett forrásadók a kettős adózás elkerüléséről szóló szerződések megfelelő alkalmazásával csökkenthetők.

6. Hajóregisztráció:

Az előző évszázad eleje óta használják az offshore társaságokat hajók és jachtok regisztrálására és ez igen fontos bevételi forrás Panamában és Libériában.


III. Munkáltatók:

Munkáltatói adótervezések

Elterjedt az offshore cégek alkalmazása külföldi kiküldetésben dolgozó munkavállalók alkalmazására. Ez csökkenti az utazási költségek és bérek kifizetésével járó könyvelési költségeket és adókhoz és járulékokhoz kötődő megtakarítási kedvezményeket eredményez a munkavállalók számára.

 

IV. Tapasztalataink

Egyre többen keresik meg irodánkat off-shore tanácsadással és alapítással. Ez a vagyonosodási vizsgálatnak is köszönhető. Az off-shore egy jó adózási megoldás, de nem mindegy, hogy milyen megoldandó problémára, mely országbeli off-shore céget alkalmazunk. Röviden mások az adózási, láthatósági... feltételek, nem mindegy mióta működő céget, mennyiért veszünk és a gyanús pénzmozgásokról szóló törvényben meghatározott gyanús identitású off-shore cégeket el kell kerülni!

Számos esetben Ügyfelünk úgy hívja fel irodánkat, jobb esetben eljön egy tanácsadásra, hogy neki már megvan, hogy milyen off-shore cégre van szüksége és csak a beszélgetés közben döbben rá, hogy problémáját nem oldaná meg vagy sokkal jobb lehetőség is van. Éppen ezért javasoljuk mindenkinek, hogy legalább egy tanácsadásra jöjjenek el irodánkba!


Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe