Német cégalapítás english Német cégalapítás slovensko Német cégalapítás deutsch

Német cégalapítás:

Garancia, Szakértelem,

Diszkréció

A német cégalapítás leírása

A következőkben vázolt, elsősorban pénzügyi szemléletű üzleti terv összeállítása egy bemutatkozó résszel kezdődik. Legelőször a cég, a termék, a piac bemutatása történik. Arra itt mindenképpen gondolni kell, hogy a technológiát, a gyártmányt és a termék forgalmazását nem tanácsos olyan szakzsargonban leírni, hogy azt csak abban a szakmában jártas szakember érthesse meg. A befektetők nem szívesen adnak pénzt olyan célra, amelyet maguk nem értenek vagy amiről úgy gondolják, hogy maga a cég sem érti, ha nem képes úgy leírni, hogy az a befektető számára is érthető legyen.

A német cégalapítás befektetőt gyakran jobban érdekli az, megbízhat-e a vállalkozásban, képes lehet-e tevékenységével profitot realizálni, milyen a vállalkozói csapat szakmastruktúrája, mint az, mi is lesz a konkrét termék, amibe a pénzt fekteti. A bemutatkozó részben ezért erre is ki kell térni. Végül pedig a német cégalapítás egyéb körülményeiről is szót kell ejteni, mint például elválik-e a székhely a telephelytől, milyen ingatlanok állnak rendelkezésre és milyen jogi formában, milyen gépekkel, szállítóeszközökkel, egyéb felszerelésekkel rendelkezik és mit szeretne beszerezni, mikor, milyen formában fizet érte a cég.

Amennyiben a kft. a fent kiszámított értékesítési árbevételt eléri, akkor a német cégalapítás még nem ráfizetéses. Kiszámítottuk azt a pontot, amely megmutatja az adósságtörlesztés ideje alatt, milyen minimális értékesítést kell elérni, amely a német cégalapítás rendeltetésszerű működését még nem zavarja. Mindaz az értékesítés, amely a fedezeti ponton túl jelentkezik a kft. adózás előtti hozamát növeli.

Jóllehet az itt közreadott üzleti német cégalapítás tervet elsősorban azok számára készítettük, akik vállalkozásukhoz - sőt induló, új vállalkozásukhoz - idegen forrást, hitelt kívánnak igénybe venni. Az üzleti terv készítésének itt vázolt szabályai azonban azok számára sem haszontalanok, akiknek sikerül vállalkozásukat saját erő segítségével beindítani, fellendíteni. Az a fajta kalkulatív gondolkodásmód, amely a tervkészítés során lépéseinket jellemezte, nélkülözhetetlen bármilyen német cégalapítás sikeres működtetése érdekében. Az üzleti terv formába öntése semmivel sem pótolható lehetőséget, alkalmat kínál, sőt kényszerít arra, hogy a vállalkozó átgondolja vállalkozásának valamennyi aspektusát. Az üzleti terv ne csak a szépet mondja el. A befektető számára hitelesebb az a cég, amely jelenlegi nehézségeit és problémáit is felfedi a tervben. Ha ezt a vállalkozó nem teszi meg, de a befektető a cég átvilágítása során felfedi ezeket a nehézségeket, akkor a cég azonnal leértékelődhet.

Előfordulhat az is, hogy a német cégalapítás bankok más mutatók számítását is kérik az üzleti terv beadásához. Éppen ezért még az üzleti terv elkészítése, illetve beadása előtt hasznos, ha a kiszemelt banknál megérdek1ődi a vállalkozó, mire kíváncsiak ők, van-e a banknak valamilyen különleges adatszolgáltatási kívánsága.

Számolni kell azzal is, hogy nem az első év a kritikus egy hitellel induló német cégalapítás esetében, hanem a második, harmadik év. Az első évben, ha van elég kurázsi a vállalkozóban, valahogy átbukdácsol. A második évtől, amikor már fizetni kell a kamatot és indul az erős tőketörlesztés, sokan elvéreznek. Itt kell megemlíteni azt is, hogy az "átlag" magyar vállalkozó kettős lelkületű. Lehetőleg minimális összegű adót akar fizetni, ezért a teljes forgalmát nem futtatja át a könyvelésen, ugyanakkor elvárja, hogy a bank hitelképesnek tekintse és folyósítson számára hitelt. A napi
bankgyakorlatból azt is tudjuk, hogy a már működő német cégalapítás, amely alacsony ár- bevételt, illetve minimális nyereséget mutat ki, a bank számára nagy kockázatot jelent.

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe