Warning: strpos() [function.strpos]: Offset not contained in string in /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php on line 30

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php:30) in /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php on line 35
GmbH Alapítás | Német Cégalapítás Németországban
Német cégalapítás english Német cégalapítás slovensko Német cégalapítás deutsch

Német cégalapítás:

Garancia, Szakértelem,

Diszkréció

GmbH alapítás / Gesellschaft mit beschränkter Haftung 

 

Az EU belüli jogharmonizáció keretében a társasági formák jogi helyzete az egyes tagállamokban nagymértékben azonossá vált. Így a német GmbH alapításáról és felépítéséről szóló előírások is csak némely pontban térnek el a magyar kft-ről szóló szabályozásoktól.

A GmbH alapítás esetén a törzstőke minimális összege 25.000.- €. Amennyiben legalább két társasági tag alapítja a GmbH-t, akkor a cégjegyzékbe történő bejegyzés már megtörténhet a törzstőke fele, azaz 12.500.- € -nak a rendelkezésre bocsátása esetén. Ebben esetben a GmbH alapítás során, a GmbH, a törzstőke 50%-nak befizetésével megalakulhat.

Az úgynevezett előtársaság, mint jogi személy már létrejön a társasági szerződés aláírásának közjegyzői okiratba foglalásával. A felelősségi korlátozás viszont csak a cégjegyzékbe történő bejegyzéssel lesz hatályos.

A GmbH alapítás során magát a GmbH-t alapíthatják természetes személyek vagy az Európai Únióban bejegyzett cégek valamit EU-n kívüli cégek is. (EU-n kívüli cégek esetében speciális eljárást igényel az alapítás.) A GmbH alapítási eljárását megelőzően egy úgynevezett előminősítési engedélyért kell folyamodni a német hatóságokhoz és üzleti tervet is be kell benyújtani. Ez a GmbH alapításakor nélkülözhetetlen. Amennyiben a német hatóságok engedélyezik a német cég részére a megalakulást, akkor ezt követően van mód arra, hogy a német cégalapítási eljárás, vagyis a GmbH alapítása megkezdődjön. A GmbH alapításnak ideje ezen belül a bírósági bejegyzési idő 1 hét, de a teljes alapítási idő, tekintettel arra, hogy több hivatali eljárást is le kell lefolytatni, körülbelül 2-3 hét alatt történik meg.
 

A GmbH alapítása 3 + 1 lépésből áll:

 • A társasági szerződés közjegyzői okiratba foglalása
 • a törzstőke összegének befizetése
 • cégjegyzékbe történő bejegyzés
 • esetlegesen további engedélyek beszerzése a rentábilis működéshez

 

A GmbH alapításának menete:

Irodánk teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek a GmbH alapítás során az alábbiak szerint:

 • az adatok egyeztetését követő néhány munkanapon belül elkészülnek a cégdokumentációkat
 • az alapító dokumentációkat német közjegyző előtt szükséges aláírni
 • bankszámlanyitás
 • bejegyzési határidő 30 nap, de gyakorlatilag 1 héten belül a GmbH bejegyzésre kerül
 • további regisztrációk, engedélyek

A cégdokumentum csomag tartalma:

 • alapító okirat / társasági szerződés
 • meghatalmazások, nyilatkozatok
 • bejegyzési kérelem
 • bejegyzés
 • működési engedély 
 • adószám és közösségi adószám igénylés
 • nyitó mérleg

 

Ügyfeleink részére igény szerint Székhelyet / Üzleti Címet biztosítunk, valamint biztosítjuk a teljes ügyvitelt (éves beszámoló, könyvelés, bérszámfejtés, adatszolgáltatás, képviselet, tanácsadás,) és az esetlegesen szükséges engedélyek beszerzését.

 

  

 

További tudnivalók a GmbH-ról

Gesellschaft mit beschränkter Haftung - GmbH

(Korlátolt felelősségű társaság)

 

A korlátolt felelősségű társaság - GmbH - a legelterjedtebb vállalkozási forma Németországban. Felépítése viszonylag egyszerű és rugalmas.

 

A GmbH felelőssége vagyona érékéig terjed (beleértve a törzstőkéjét is). A német cégalapítás során a  társasági szerződés egyszerűen igazítható a tagok igényeihez. A  tagoknak közvetlen ellenőrzési joga van az ügyvezetéssel megbízott személyek felett.

 

Legalább egy tag szükséges a GmbH alapításhoz, felső korlát a GmbH alapítás során nincs. Külföldi természetes és jogi személyek is tagjai lehetnek a GmbH-nak.

 

A GmbH alapítás során, a társaság, az alapítási nyilatkozat és a társasági szerződés német közjegyző előtti aláírásával alapítható meg. A társasági szerződésnek tartalmaznia kell a GmbH célját, nevét, székhelyét, és a törzstőke összegét.

 

A bejegyzett székhely mellett a GmbH tetszőleges számú fióktelephelyet tarthat fenn Németországban vagy azon kívűl. A német cégalapítás során a  bejegyzett székhely az üzeti tevékenység helye vagy az ügyvezetés helye. Ez utóbbinak kötelező Németországban lennie.

A korlátolt felelősségű társaság (GmbH) minimális törzstőkéje 25000 €. Az egyes törzsbetétek mértéke eltérő lehet. A GmbH nem köteles részvénykönyvet vezetni, vagy bármilyen más módon nyilvántartani törzsbetéteit. A törzsbetétek tulajdonosait a létesítő okirat tartalmazza, bármely változást közjegyzői közokiratba kell foglalni. A törzstőkét lehet pénzbeli és nem pénzbeli hozzájárulás formájában is rendelkezésre bocsátani. A GmbH alapítás során a nem pénzbeli hozzájárulás értékének legalább a megfelelő törzstőkerész értékével egyezőnek kell lennie. A GmbH soha nem teljesíthet a tagjai részére olyan kifizetést, amellyel nettó vagyonát a jegyzett törzstőke értéke alá csökkentené.

 

A GmbH alapítás során a GmbH helyi cégnyilvántartásba történő bejegyzéssel kezdheti meg üzleti tevékenységét. Ettől az időtől kezdve társasági szerződése a cégnyilvántartás részévé válik.

 

A társasági szerződés aláírása és a cégnyilvántartásba történő bejegyzés közötti időben a társaság nem rendelkezik jogi személyiséggel, ennek ellenére mint bejegyzés alatti GmbH folytathat üzleti tevékenységet, de nettó törzstőkéje a bejegyzés napján nem lehet kevesebb, mint amit a cégnyilvántartásba bejegyeztek.

 

A GmbH törzsbetéteinek bármely átruházása közjegyzői hitelesítéshet kötött. A társaság legfőbb szerve a tagok gyűlése. A tagok gyűlését általában az ügyvezető igazgató hívja össze. Döntéseit egyszerű többséggel hozza, bizonyos törvényben vagy társasági szerződésban foglalt esetekben magasabb szavazati arány is megkövetelhető.

 

A társaság ügyvezetését és törvényes képviseletét az ügyvezető látja el. Legalább egy ügyvezető választása kötelező, de felső határt a törvény nem szab. Nem kötelező a tagnak német állapolgárnak lennie, azonban az ügyvezető csak természetes személy lehet. A tagok joga megbízni és visszahívni az ügyvezetőt. A GmbH alapítás során a társaság mellett felügyelőbizottság is működhet, de ez nem kötelező. Ha van, akkor a feladatit a társasági szerződés rögzíti.

 

Német cégalapítási kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

 


Ajánlatkérés

Tel: + 36 1 266 2002, + 36 1 266 2004
Mobile: + 36 20 444 8800
E-mail: info@elitgroup2000.hu

 

További részletes információ a német cégalapításokkal kapcsolatban itt: http://www.nemetcegalapitas.hu

Tartalom felhasználása
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel. A honlap részeinek más oldalra való részbeni vagy teljes átmásolásához NEM járulunk hozzá! További információ a Szerzői jogvédelem menüpontban található!

                                              

                                            Elit Group 2000 Kft - International Business Service
                                                             Budapest - München - London 

                               Copyright 2000-2018 - Elit Group 2000 Kft | Minden jog fenntartva 

 

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe