Német cégalapítás english Német cégalapítás slovensko Német cégalapítás deutsch

Német cégalapítás:

Garancia, Szakértelem,

Diszkréció

AG (Részvénytársaság) alapítása Ausztriában

 

A tőketársaságok önálló jogi személyiséggel rendelkeznek, ezért jövedelemadó tekintetében is önálló adóalanyként fizetnek társasági adót.

 

Részvénytársaság alapításában külföldiek és osztrák honosságú személyek azonos feltétellel vehetnek részt.

 

A részvénytársaság olyan társaság, amelynek az alaptőkéje részvényekből tevődik össze és a részvényesek a társaság kötelezettségeiért nem felenek. Az alaptőke minimális összeg 70.000 €.

 

Az alapításkor a részvényeseknek a névérték minimum egynegyedét, 17.500 €-t kell rendelkezésre bocsátaniuk, az apportot teljes mértékben biztosítani kell. Nem lehet részvényeket kibocsátani, míg a társaság nincs bejegyezve.

 

Részvénytársaságot egy alaptó is alapíthat. Az alaptőkének legalább a felét készpénzben kell befizetni. Amennyiben az alaptőke szolgáltatása nem pénzbeli betét formájában is történik, az alapítást vizsgáltai eljárás előzi meg, amely a nem pénzbeli betétek valós értékének megállapítására szolgál.

 

A társaság a bejegyzéssel jön létre. A bejegyzés előtti ügyletekért az alapítók személyesen és egyetemlegesen felelnek. A bejegyzéshez a teljes alapítási dokumentáció csomag, és az alaptőke rendelkezésre bocsátása szükséges. Ezen kívül az is szükséges, hogy a társaság neve ne legyen más cég nevével összetéveszthető, illetve egyébként ne ütközzön jogszabályi előírásokba.

 

A részvénytársaság alapítója lehet természetes személy és jogi személy is, illetve jogi személyiség nélküli társaság is.

 

Az AG képviseleti szerve az igazgatóság, a felügyelő bizottság, a részvényesek közgyűlése, valamint a hiteles könyvvizsgáló.  

 

A társaság leföbb szerve a közgyűlés, amely a társaságot érintő legfontosabb ügyekben, például az alapszabály módosítása, felügyelőbizottság választása, és visszahívása, a nyereség felosztása dönt.

 

A társaság ügyeinek vitelére és képviseletére az igazgatóság jogosult. Az igazgatóságot a felügyelőbiztottság választja.

 

 

Ajánlatkérés


Tel: + 36 1 266 2002, + 36 1 266 2004
Mobile: + 36 20 444 8800
E-mail: info@elitgroup2000.hu

 

Tartalom felhasználása
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel. A honlap részeinek más oldalra való részbeni vagy teljes átmásolásához NEM járulunk hozzá! További információ a Szerzői jogvédelem menüpontban található!

                                              

                                            Elit Group 2000 Kft - International Business Service
                                                Budapest - München - London - Wien - Zürich 

                                Copyright 2000-2018 - Elit Group 2000 Kft | Minden jog fenntartva 

     

   

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe