Warning: strpos() [function.strpos]: Offset not contained in string in /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php on line 30

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php:30) in /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php on line 35
Adózás Németországban, német cégalapítás, cégalapítás Németországban
Német cégalapítás english Német cégalapítás slovensko Német cégalapítás deutsch

Német cégalapítás:

Garancia, Szakértelem,

Diszkréció

Adózás Németországban

 

Egyezmény a kettős adóztatás elkerüléséről

A Németország és Magyarország közötti egyezmény a kettős adóztatásról megakadályozza azt, hogy a magyar természetes vagy jogi személyek a Németországban megszerzett és adózott bevételeit Magyarországon ismételten megadóztassák. Az a nemzetközi elv érvényesül, hogy a jövedelem után abban az országban kell adót fizetni, amelyben azt megkeresték.

 

Egységes társasági adó

A német adójog nem tesz különbséget magyar anyacég németországi telephelye, vagy a német jogállás szerint önálló belföldi társaságként működtetett magyar leányvállalat között. Mindkét esetben belföldi (németországi) adóalanynak minősül, így mindkét vállalti adóforma adóköteles. A külföldi vállalatok németországi telephelyei éppúgy saját adószámot kapnak, mint a belföldi cégek, emellett adójogilag is önálló társaságként rendszeresen, teljes adónyilatkozatot és adóbevallásokat kell benyújtaniuk a német adóhivatal részére.

A társasági adót a vállalat nyereségére vetik ki, mértéke Németországban egységesen 15%.

 

Jövedelemadó (Progresszív adózási sávok)

A jövedelemadó mértéke az alábbi táblázat alapján számítható ki:
1. Adómentes összeg: 0-7.664,00.- €/év. Nem keletkezik jövedelemadó, vagyis adómenetes.
2. Alsó zóna: növekedő adóhányad 15%-tól 23,97-ig 7.665,00.-12.739,00.- €
3. Progressziós zóna: növekedő adóhányad 23,97%-tól 42,00%-ig 12.70,00- 52.151,00.- €
4. Proporcionális zóna: 42%-os adóhányad 52.152,00.- € fölött.

 

Iparűzési adó

Az iparűzési adót a városok, községek vonják be saját céljaikra, adó mértékét is ők állapítják meg ezért ez régiónként igen eltérő Németországban. Általánosságban elmondható, hogy az iparűzési adó mértéke cca. 15%-ot tesz ki, így a 25%-os társasági adóval együtt a vállalatok tényleges adóterhe kb. 40%.
2008. január 1-től azonban összességében csökken az össz adóteher 40%-ról cca. 29,83%-ra. Természetes személyek 24.800,00.- € jövedelemig nem esnek az iparűzési adókötelezettség alá. Emellett adókedvezményt kapnak olyan formában, hogy a már befizetett iparűzési adót beszámíthatják a személyi jövedelemadóba.

 

Forgalmi adó

Németországban az általános forgalmi adó hatálya alá tartozó termékekre és szolgáltatásokra jelenleg 19%-os adót vetnek ki. Élelmiszerekre, könyvekre, művészeti és más kultúrális termékekre, valamint az életfenntartás szempontjából fontos árucsoportokra a forgalmi adó mértéke 7%.

Németországban külföldi de Európai Unió tagországaival folytatott kereskedelmi tevékenység után nem kell felszámítani a jelenleg érvényes forgalmi adót, vagyis az árú nettóban kerül értékesítésre.

A külföldi vállalatok németországi telephelyei, mint belföldi adóalanyok a német adójog szerint a lebonyolított üzletek utáni bevételt a német adóhivatal felé (Finanzamt), havonta vagy negyedévente (általános adó forgalomtól függően) kötelesek bevallani és befizetést teljesíteni.

 

Német cégek könyvelésével, adózással, cégalapítással kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

 

 

Tel: + 36 1 266 2002, + 36 1 266 2004
Mobile: + 36 20 444 8800
E-mail: info@elitgroup2000.hu

 

Ajánlatkérés

 

További részletes információ a német cégalapításokkal kapcsolatban itt: http://www.nemetcegalapitas.hu

Tartalom felhasználása
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel. A honlap részeinek más oldalra való részbeni vagy teljes átmásolásához NEM járulunk hozzá! További információ a Szerzői jogvédelem menüpontban található!

                                              

                                            Elit Group 2000 Kft - International Business Service
                                                             Budapest - München - London 

                               Copyright 2000-2018 - Elit Group 2000 Kft | Minden jog fenntartva 

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe