Warning: strpos() [function.strpos]: Offset not contained in string in /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php on line 30

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php:30) in /opt/share/www/e/elitgroup2000.hu/public_html/index.php on line 35
Németországi cégalapítás, cégalapítás németországban, német cégalapítás
Német cégalapítás english Német cégalapítás slovensko Német cégalapítás deutsch

Német cégalapítás:

Garancia, Szakértelem,

Diszkréció

Adózás
Német cégalapítási adó
A társasági adó alanyai a Németországban honos társaságok, akik alatt mindazok a társaságok értendők, amelyeknek székhelye, illetve irányításuk és ellenőrzésük helye Németországban van, továbbá a Németországban nem honos német cégalapítások. Az előbbiek az egész világról származó bevételeik, az utóbbiak Németországból származó bevételeik után adókötelesek.
A társasági adó alapja a német cégalapítás évkezdetkor és az év utolsó napján számított nettó értéke közötti különbözet bizonyos korrekciókkal. Ilyen korrekciókat jelentenek egyebek között például az adómentes bevételek. A német cégalapítás nettó értéke megállapításának alapja a mérleg, amelyen keresztül érvényesíthető az érték-
csökkenési leírás. Az ingó vagyontárgyak általában vagy lineáris vagy gyorsított módon írhatók le, utóbbi esetben legfeljebb évi 20%-kal. Az adott éves jövedelemmel szemben leírhatók a veszteségek, 511 500 EUR határig pedig az előző évi bevételekkel szemben is. A veszteségek korlátlanul továbbvihetők. kivéve ha a társaság tagjainak több mint a fele kicserélődik, és ötéves időszakon belül túlnyomórészt új vagyon kerül a német cégalapításba.

A német cégalapítás adó mértéke 25% (2003-ban 26.5%), amelyet egy 5,5%-os szolidaritási hozzájárulás egészít ki. Ennek célja a keleti régió felzárkózásának segítése.
Német cégalapítás adó Forgalmi adó terhel minden áru - és szolgáltatásértékesítést, amely Németországban történik, bizonyos kivételekkel. Forgalmiadó-mentesek a banki és biztosítási szolgáltatások, az ingatlanokkal kapcsolatos ügyletek és az export.
A forgalmi adó általános mértéke 16%, csökkentett mértéke (l/O.
A forgalmiadó-bevallást, amennyiben az előző évi forgalom a 6136 EUR-t meghaladta havonta, egyébként negyedévenként kell megtenni az adott időszak leteltétől számított 10 napon belül. Jövedelemadó
A német cégalapítás alanyai a Németországban honos magánszemélyek egész világról származó jövedelmeik után, illetve a Németországban nem honos magánszemélyek Németországból származó jövedelmeik után. Általában németországi honosságúnak kell tekinteni azt, aki az adott évben hat hónapot meghalad tartalmában tartózkodott Németországban.

A német cégalapítás jövedelmeknek hét csoportja van: mezőgazdaságból, kereskedelemből, független foglalkozásból (orvos, ügyvéd), alkalmazásból. befektetésből, nyugdíjból és licencdíjból származó, illetve egyéb jövedelmek. A jövedelemből bizonyos költségek leírhatók. Németországban a német cégalapítás családi jellegű, azaz más
adószámítás vonatkozik az egyedül élőkre, illetve a családokra.

Az adó sávos, progresszív, alsó határa 19, 9%, felső határa 48,5%.
Bizonyos jövedelmek levonásos úton adóznak, így a kamatok levonásos adója 30+5,5%, a licencdíjak levonásos adója (ha azt külföldinek fizetik) 25+5,5%, a felügyelő-bizottsági tag díjazásának levonásos adója 30+5,5%.
Levonásos módon adóznak a munkabérek is.
Levonásos módon adóznak továbbá az osztalékok, az adó mértéke.

Helyi adók
Az üzleti tevékenységet folytatók függetlenül a tevékenység jogi formájától helyi, ún. kereskedelmi adó fizetésére kötelesek.
Az adó alapja a német cégalapítási adó alapjával azonos, bizonyos módosításokkal. A legfontosabb különbség az, hogy a kereskedelmi adó alapjából nem vonható le a hosszú lejáratú kölcsönökkel kapcsolatos kamat 50%-a. A nem tőketársasági formában folytatott üzleti tevékenység esetén a jövedelem 24500 EUR-ig adómentes, efölött az adó progresszív, 1-5% között mozog. Ez a német cégalapítás alapmérték, amelyet az önkormányzat mint adóhatóság a saját hatáskörében meghatározott szorzóval megszoroz, s így alakul ki a véglegesen fizetendő adó mértéke.
Ingatlanforgalmi adó Ingatlanforgalmi adó alá esnek az ingatlan átruházással kapcsolatos ügyletek, ideértve az olyan ügyleteket is, amelyek az ingatlant tulajdonló német cégalapítás legalább 95%-os üzletrészeinek. részvényeinek az átruházására irányulnak, illetve azt is, ha egy ilyen német cégalapítás tulajdonosainak legalább 95%-a ötéves időszakon belül
kicserélődik. Az adó mértéke 3,5%, amely vagy az ügyleti ellenérték, vagy az ingatlan adóértéke alapján számítandó.

ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK, KEDVEZMÉNYEK

Körülbelül 3000, befektetők számára kedvezményt biztosító program létezik Németországban. Ezek különböző szinten (EU, szövetségi, tartományi) jelennek meg. Az egyes programokat célterületek szerint osztályozzák, ezzel is segítve a befektetők döntését. Ilyen területek pl. befektetés ösztönzés, kutatás és fejlesztés stb.
A német cégalapítás Megállapodási Alapok olyan programokat támogatnak, amelyek elsősorban a kézműipar, az azt kiszolgáló területek és az idegenforgalom körébe tartoznak. Bizonyos iparágak nem részesíthetők ilyen támogatásban, pl.: mezőgazdaság, halászat, energia- és vízszolgáltatás, kiskereskedelem. A Csatlakozási Megállapodási Alapok elérhetők, bizonyos feltételek megléte esetén, olyan "érzékeny területek" számára is, mint acél és gépgyártás, hajógyártás vagy textilipar.
A német cégalapítás támogatásra igényt tartó befektetési tevékenység elkezdésekor be kell jelentkezni a működési hely szerinti szövetségi államban az illetékes hivatalnál. Jelentkezni bármikor lehet a tevékenység megkezdése előtt. A jelentkezéshez célszerű csatolni egy részletes befektetési tervet. A tervezet támogatásra alkalmasságának
eldöntésénél több különböző szempontot is figyelembe vesznek.

A német cégalapítás befektetések támogatásának nincs felső határa, de ha a befektetés volumene meghalad egy bizonyos szintet, azt jelenteni kell az EU illetékes szervének.

Német cégalapítási kedvezmények az új kelet-németországi tartományokban igényelhetők.
Különböző adókedvezmény kategóriák vannak:
- 10% a 2000. január 1-je előtt indult befektetések,
- 12,5% az 1999. december 31. után indult befektetések, és
- 15% a 2000. december 31. után indult befektetések
számára.
Adókedvezmény igényelhető a kisipari vállalkozások bizonyos
ingó befektetései után. Ilyenek a német cégalapítással adatrögzítéssel és nyilvántartással, kutatás-fejlesztéssel, piackutatással, fizikai és kémiai elemzéssel, 50 főnél kevesebb munkavállalót alkalmazó, városon belüli kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozások.

Az adókedvezményt az illetékes adóhivatalnál kell igényelni.
Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe